woensdag 16 september 2009

lekker ouderwets


Omdat de nachten al zo koud zijn (graad of 8 misschien) stoken we al een beetje om de stenen muren niet zo af te laten koelen als dat het buiten wordt. De keuken is bezet door kratten druiven, grote pannen, vergieten en mengkommen, pollepels, doeken en schone flessen. Druivensap maken brengt een hoop rommel met zich mee en de kleine keuken leent zich er niet echt voor. Dus de warme middaghap zal ik eens op open vuur kunnen maken. Een flinke pan vul ik met aardappeltjes, wortels en bleekselderij, chalotjes en wat knoflook en een beetje bouillon. Het staat al heel snel te pruttelen op de grote standaard in het vuur en na 30 minuutjes doe ik er wat champions en biefstuk bij. Werkelijk overheerlijk, eenvoudig, makkelijk en voedzaam. Het kan natuurlijk beter en anders, maar de eerste test is goed geslaagd. Nu nog uitkijken voor een kleinere pan en pot met hengsel en deksel. Want zo'n enorme pan voor z'n 2-tjes is niet echt handig (past niet in het aanrecht om schoon te maken) en boven het vuur hangen aan de haak een stuk praktischer.
Maar zo eten bij het vuur met die heerlijke geur en warme sfeer, is uniek. Het brengt ons weer bij de basis die we soms door de moderne sores uit het oog verliezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen