zondag 1 juni 2008
2 weken na het mondeling geaccepteerde bod nog geen nieuws, zelfs geen machtiging voor het voorlopig koopcontract. daar kun je nerveus van worden, maar doucement, komt allemaal goed. Denken we :-). de franse lessen blijven leuk, een echt HAVO-examen gekregen, dat is toch nog pittig, maar we komen er wel uit. verder ons huidige stulpje bij een makelaar te koop gezet. De huizenmarkt is zo goed als dood, dus fijn dat we geen haast hebben.

Op bovenstaande foto's de woonkeuken en van buiten een zonbeschenenvriendelijker uitzicht.

Het is er zeker 's ochtends wel erg mooi als de damp uit het dal nog weg moet trekken. De dauw-druppels zien we als kleine glinsteringen langzaam opstijgen. Toch maken we ons nog zorgen om de winters daar. Niet dat we in kunnen sneeuwen, maar meer om het gebrek aan licht. We hebben geen geld om gelijk glazen deuren en een serre aan te bouwen, dus de eerste winter maken we het mee zoals het nu is.

verder leeft iedereen erg mee, in positieve zin. Als het kon zou iedereen wel mee willen verhuizen, oef, kamers te weinig!! We hebben besloten om iedere maand een lang weekend terug te gaan. 3e weekend van juni is het weer zover. ondanks de lange vermoeiende rit,die we overgens maken in een heel comfortable omgebouwde Defender, is het geweldig om terug te gaan met de wetenschap een keer niet meer weg te hoeven.

Het huis en bedijf te koop hebben en afronden in NL houdt ook in dat je erg met geld wordt geconfronteerd. juist iets waar we vanaf willen zijn om zover het gaat voo onszelf te zorgen.

Ik heb al gezocht naar een nederlands adres om me te informeren over het houden van geiten voor de melk. Een imker-site gevonden om in de verre toekomst zelf honing te verwerken. Brood bakken gaat heel erg goed, topbrood met een heerlijke ambachtelijke smaak. Daar komt er een groentetuin, fruitgaard en kruidenhoek. groeien wil alles zeker, prachtige grond en veel terrassen om te verbouwen. verder vermoed ik dat we veel ecologisch moeten proberen, omdat moderniteiten ver weg zijn en voor de subsidies. Franse overheid is zo slim geweest veel voorzieningen te treffen de burger te stimuleren zoveel mogelijk milieubewust te leven. Dus in plaats van de burger spaarlampen op te dringen en de industrie dag en NACHT Nederland op de wereldkaart te zetten mbt dichtsbevolkt en ook snachts knus verlicht (zie maasvlakte) weten ze in frankrijk soms van kleine dingen grote initiatieven te maken.

De derde foto met het kleine driehoekige huisje is de broodoven. Op begane grond is de in

gang met gelijk links een toilet, boven een liefdesnestje voor 2 dat verwarmt wordt door de schoorsteen van de broodoven. Wel heeeeel romantisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten