maandag 26 mei 2008

Op herhaaldelijk verzoek de regio. Frankrijk is een groot land en onze gekozen lokatie is niet vanzelfsprekend. We zochten een zeer rustige omgeving zonder toerisme, waar het snachts nog donker is en je de sterren niet tellen kunt. Ook deze regio is ontvolkt 'platteland' (verre van plat).
'Ons' huisje ligt in de Aveyron aan 1 van de grotere rivieren in een dal tegen een beboste helling aangeplakt. Eiken, Acacia's, tamme kastanjes, hazelaars, berken, vlieren, meidoorns, 3 verdwaalde beuken en 1 bosje sleedoorns. De helling is verder begroeid met ruim 35 soorten wilde bloemen, braam, brem, hedera, mossen en varens. Bij het huis staat een majestueuze notenboom en een pruim. Een groene weelde die de broodnodige schaduw levert en hout voor Marc's rechterhanden en warmte in huis. Het warme water komt koud en fris vanuit de bron die onder de weg door naar het huis geleid is, met een overloop in oude stenen bakken. Het geluid van water is overal aanwezig.

2 opmerkingen:

 1. De Aveyron, heerlijk. Ik woon er zelf ook. Halfweg tussen 2 grote rivieren, in een niet zo ruw dal.
  's Avonds de ogen omhoog en de melkweg zien, daar kan geen TV tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat leuk dat je de moed en zin hebt helemaal in den beginne te gaan grasduinen op mijn blog. nee hè, daar kan inderdaad geen TV tegenop!

   Verwijderen