woensdag 25 juni 2008

3e bezoek

Net terug van ons derde bezoek aan het dal en het huisje.


Het was geweldig om dit te delen met onze ouders. Een carte blanche van de eigenaar om er te wonen en wat te werken. (in het bos en in huis)


Helaas was er weer of nog steeds geen bronwater in huis. Leidingen stuk, filters vies, regelaars en kranen stuk. Dus Marc aan de slag en met gouden handjes was het na een dagje rommelen in orde; kraanwater in huis uit de bron! Geweldig en wat makkelijk voor het koken en soppen!


Geen warm water nog, wordt geregeld (zegt de eigenaar, dus we wachten het maar af). Net als de electriciteit, maar nu in deze snikhete lentestaart met de langste dag ertussen hadden we het niet zo nodig. Al die kaarsen, het maanlicht en te moe om heel laat naar bed te gaan.


De wijnkelder mogen we opdrinken, dat gaat niet lukken, maar er liggen prachtwijntjes tussen.


De muren bij het huis zijn hedera vrij gemaakt. De bomen die haast op het drooghuisje lagen (secadou) hebben we met 2 katrollen en de lier van de landrover opzij getrokken en naast het huisje laten zakken. Met vele risico's want de lijn was niet de onze, het gewicht van de bomen niet in te schatten, ze steunden op elkaar en de ruimte tussen bomen en secadou was 1 cm.... En het geheel is nog niet betaald..... We hebben een pad gemaaid naar de terrassen, een weg gemaakt naar de stal. De landrover deed net of hij een trekker was... ook daar is een bronnetje en de overloop van de hoofdbron. Flink gesnoeid en genoten van alle dieren, grote hagedissen, slangen, roofvogels en kleiner spul als de egel en de (vleer)muis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten