maandag 9 juni 2008

voorlopig koopcontracthet koopcontract is per mail naar ons toegestuurd. Maar ja, vakjargon in het frans, terwijl het in het nederlands al moeilijk genoeg is.

Dus onze franse docente was bereid om zondagmiddag langs te komen voor een exacte vertaling. Een docent is geen meester in de rechten, makelaar of notaris, dus 4 uur later waren we door de stapel papieren heen. Je krijgt te maken met de Code de la Consommation en preemption. De eerste wet de wettelijke bescherming van de koper. Preemption is de wet die ervoor zorgt dat het boerenland niet langzaam afkabbeld. De boeren krijgen de kans om ' onze' grond te kopen omdat het agrarische waarde heeft. Maar aangezien deze grond steil is, enkel loofbos heeft en beschermd gebied is zal de kans klein zijn dat een boer het hebben wil. (wel voor dezelfde prijs als dat wij het kopen ;-)

Het viel niet mee, maar we zijn weer een stapje verder in het proces. De afspraak voor de overdracht staat op 28 augustus om 11 uur al gepland. Heerlijk gevoel.

3e weekend van juni gaan we er weer naar toe. Mijn ouders komen ook helemaal naar ons nieuwe plekje om te kijken waar we zo verliefd op zijn geworden. Verder gaan we daar een bankrekening openen, een pad vrijmaken naar de stal en de rivier, de eigenaar een hand schudden en praten met een kantoor van de EDF over de internetmogelijkheden aldaar. mislukt dit, dan gaan we naar het dichtstbijzijnde internet-cafe. het is moeiljk te weten dat we er niet gelijk heen kunnen verhuizen en nog vaak heen en weer moeten rijden. Het is niet naast de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten