zondag 12 oktober 2008

Verkennen
Misschien moet je dit alleen uitzoeken, maar onze dank was groot dat we met Kees en zijn bezoek (familie :-) op verkenning gingen in de dichtstbijzijnde stad voor; Mr. Bricolage (Gamma, dat zeg ik!) soort tuingereedschap en -machines-winkel, 2e hands-witgoed, kringloopwinkel en de grote supermarkt waar de franse zo goed in zijn. Heerlijk gelunched in het aangrenzende 'La Place' op z'n frans. Heerlijk te weten dat men hier 2 uur de tijd neemt te eten, te rusten alvorens weer 4 uur te werken. Klopt meer met wat een mens nodig heeft om een betere balans te bewaren. De avond werd lang en na een geweldige maaltijd (crispy-plaat-kip-a-la-Kees met friet en salade en appelmoes) nog een wijntje en een babbel zijn we naar huis gegaan. Zeer moe, want eigenlijk nog geen hele dag echt even bij kunnen komen na aankomst.
De dagen erna zijn gekenmerkt door rommel ruimen, soppen, ontdekkingen doen, en heeft geresulteerd in een overzicht van de zaken die we niet hoeven aan te schaffen, de professionele hulp die we nodig gaan hebben (zoals een loodgieter)en het genieten van het franse leven.
De post haal je op in het cafe La Poste, de grote boodschappen ga je halen in een grotere stad eens in de zoveel tijd (mits je een vriezer en koelkast hebt) en voor de rest help je de mini-super in je eigen dorp, zodat je de omgeving ondersteund met het kopen van de wat duurdere lokale producten.
Maar zelf brood bakken is eigenlijk een makkie in de four au pain (de grote broodoven met slaapkamer erboven) en erg smaakvol. De overige functies van de oven zijn legio. De venetiaanse lamp staat er prachtig en heb je altijd nodig, de tafel (veel dank Kees!) heeft zijn nut bewezen en de stoelen waren wat smaakvoller als de plastic tuinstoeltjes. (we vonden nog wel 8 oude houten tuinstoelen, maar er is er al 1 in de schouw beland omdat het doorgerotte pootjes had)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten