zondag 12 oktober 2008

overdrachtDe overdracht 24 september verliep zoals gebruikelijk en bekend. Gelukkig was H. bereid er ook bij te zijn voor eventuele vertaling, heel fijn, want notaristaal gaat ons in het nederlands al snel te boven, laat staan in het frans.
Christian zou die ochtend nog langskomen voor de laatste vragen en details, ruim een uur te laat en zeer emotioneel in zijn beste goed kwam hij met een minivrachtwagentje de berg afdenderen. (dat durven ze allemaal in frankrijk in elk voertuig. Alsof 4x4 een overbodige luxe is.)
Voor ons alle 3 was het een emotionele ochtend, ik , omdat ik ongesteld moest worden, overladen met indrukken en emoties, Marc omdat niets van wat er 'beloofd' was nagekomen is en de taal een groot struikelblok genoemd mag worden, Christian omdat hij een dochter verloren is (recent)en het verkopen van zijn oude plekje hem zeer aan het hart gaat. (Hij is een echte praatjesmaker, sjacheraar, rommelaar, maar tevens een temperament vol echt mens waar je moeilijk omheen kan)
Na de overdracht rustig gaan lunchen met H & T. Voelde echt heel fijn en welkom. Tussen de fransen een Plat du Jour genieten op een zonovergoten terras met een heel erg mooi uitzicht over de vallei. Om de feestvreugde te verhogen kreeg ik een stukje ezelinnen-melk-zeep van H. en een prachtig boek over de streek met een lieve tekst erin. Altijd beter als de huiswijntjes die je in NL krijgt omdat het zo hoort als je een huis hebt gekocht!
Verder is Marc gestart met het leegruimen van de schuur boven. Het stond tot aan de nok gevuld met spullen, gereedschappen, machines, antique, voorraden, ratten en muizengif, timmerhout, patronen en spijkers, maar de helft was al leeggeruimd. Wat we allemaal wel niet tegen gekomen zijn is ondenkbaar. Opgekochte sieraden van een juwelier die de klanten nooit hebben gehaald, een kruisje uit 1892, bergen knuffels, tinnen borden uit misschien 1600-zoveel..... Marc wil de schuur leeg hebben zodat er een dakdekker (couvreur) en een timmerman de ruimte hebben het dak te maken..... Maar ook de vloer was in 1 hoek verdwenen door rotting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten