vrijdag 5 juli 2013

vrijdag

Het extra geluid van een balkende Sarko zo een paar keer per dag is een extra stem die welkom is. M&M vinden het getok en de scharrelgeluidjes van de kippen al leuk zonder deze aanvulling. Sarko heeft ons gewoon nodig. Zo zijn we er ook voor het dier midden in de nacht. Zijn roep om aandacht of gezelschap laten we niet onbeantwoord en krijgen er een heel dankbare reactie voor terug.
Een bezoek aan de dierenarts stelt me gerust. Registeren middels een chip is officieel verplicht, maar alle drie de dames kijken me lachend aan en negeren met me mee. Lang leve het bureaucratisch Frankrijk, een land dat toch echt te groot is om al de regels en wetten minuscule op te volgen als het om mensen gaat. Als je elkaar niet in de weg zit -in het geval van voldoende leefruimte- worden regels geacht er te zijn voor de hoofdlijnen, niet om het gezwetst op kleine lettertjes niveau. 
Sarko werd knettergestoord van de vliegen, dazen is hij gewend. Niet minder irritant, maar toch. Ik koop Cothivet, wat de vliegen wat afschrikt en de wondjes sneller laat genezen, terwijl we hem als een jong adolescent in de gaten houden, contact (proberen te) maken en ervoor -inderdaad- ons bed uitgaan.. Nu maar zien of ik mag sprayen op ieder wondje, want een een geschaafde voorhuid kan ik niet zomaar bereiken en Sarko boezemt me ontzag in door zijn slimheid en zijn kracht. Deze vijfde dag doet hij het al beter. Hij voelt zich vrij eens te doen waar hij zin in heeft; ons uitdagen, niet mee terug lopen van de stal naar de goot, proberen je een liefdesbeetje te geven of er opeens op een holletje vandoor gaan om achterom te kijken of we achter hem aan hollen. Nee dus. Pas als hij zijn spel vergeten is, weten we geboeid te krijgen om met ons op te lopen.
Al met al draaien M&M extra uren, zoals gebruikelijk tijdens de lente, zomer en begin van de herfst. Maar alles draait gewoon door, Sarko of geen Sarko. Workawayer Vanja komt vanmiddag aan, Lief is haar ophalen op het station terwijl ik een middag puntjes op de i zet. Met de Franse slag natuurlijk, want in de typische zomerhitte van vandaag, gaat alles een tandje Franser.

9 opmerkingen:

 1. Jazekers; Kippen mogen Sarko tot op een halve meter naderen, want die eten vliegen. De slimmerik laat ook Sooty-meisje naar hem kijken en dicht naderen, andere katten jaagt hij na, of weg. Castel is veel te druk en te springerig, dat zint 'm niet. Met de varkens zou hij inmiddels wel willen neuzen, maar daar zitten twee witte draadjes tussen.
  En ach, ook Vanja vindt hij net even liever dan Marc...
  Ja, de pikorde is al veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. superman komt steeds meer in de verdrukking

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "dan toch geen"? vooringenomen? als je gered wordt, dan toch liever door een "super"? (als=mocht)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ben ik een narcist te stellen dat ik liever mezelf red, juist in uiterste nood...

   Verwijderen
 4. als je zelf die "super" bent, hoe zit dat met "geen bestaansrecht"?

  BeantwoordenVerwijderen