vrijdag 8 augustus 2008

laatste dagen

in de schaduw meet onze thermometer 35 graden, windstil, ook voor de fransen is dit erg erg warm, veel kunnen we niet doen. na onze laatste blog heeft Marc de stoute schoenen aangetrokken en is een lampenwinkel binnengestapt met op het pand ook 'Electricien'.
Meneer is geboren in het dichstbijzijnde middeleeuwse kasteeldorpje en kent ons plekje.
Hij was dezelfde avond nog bereid langs te komen om te kijken wat hij voor ons kon doen.
Rond 1900 uur kwam zijn witte combo'tje de hoek om en hij had zelfs zijn vrouw meegenomen, natuurlijk erg nieuwsgierig naar dit onbekende plekje en je huis laten zien aan derden is typisch nederlands. De mannen waren samen aan de klus en ik mocht me ontfermen over Madame C.
Spannend hoor, is de wijn wel goed, zeg ik geen gekke dingen, begrijp ik goed wat ze zegt, poehhhh!!
maar eureka!!!!! opeens een gejoel door het dal, electriciteit, dus de mogelijkheid vlees en zuivel te kopen en te eten zonder bederf en wat anders als lauwe sapjes. Dan waardeer je opeens die ijs en ijskoude cola en een fris plakje kaas!
Een rare gewaarwording om overal licht te hebben in huis, zelfs verlichting in de broodoven.
Alleen het stofzuigen in die hitte maar even laten zitten.
Na het vertrek van dit waardevolle bezoekje hebben we uit de schuur wat visspullen bij elkaar gezocht om een poging te wagen al picknickend een grote vis te vangen.
Ach een kleintje is ook al leuk.
Beet had ik al snel, maar die waren het roosteren nog niet waard, mits ik ze uit het water zou krijgen.
Dus geen succes.....
Het zwemmen in het meer blijft heerlijk verkoelend, de rit ernaar toe is wat jammer en de volgende x zal ik er toch voor kiezen in de rivier te gaan zwemmen (van de herfst met pak aan).
Komende winter laten ze het reservoir leeglopen om de damwand na te kijken, dus dan kan ik even niet het water in, misschien ook te koud dan, maar wie weet valt het mee.
En passant zijn we even langs de burgermeester gegaan om te vragen wat hij voor ons kan doen mbt het verkrijgen van een adsl-internet verbinding. De beste man heeft met alle liefde en geduld voor zijn 2 toekomstige nieuwe bewoners 1,5 uur met France Telecom aan de lijn en in de wacht gezeten om voor ons te informeren. Het is als particulier vrijwel onmogelijk iets gedaan te krijgen. We hebben uiteindelijk aangegeven dat het voor zakelijk gebruik is en dat opende wel enige deuren. Hij heeft een fax opgesteld en die naar FT gefaxt. Vandaag het antwoord dat dat geregeld zou kunnen worden vanaf het moment dat het officieel ons huis is en we een bedrijfsnummer hebben (soort KvK-nummer).
Dus klom de burgervader weer in de telefoon om een bedrijf te bellen om dit voor ons alvast aan te vragen, een nieuwe zakelijke telefoonlijn met een nieuw nummer en dus met een andere lijn die korter is en dus geschikt voor adsl!! tsjonge en wij willen niet meer horen dat die fransen onvriendelijk zijn, want dit slaat echt alles vergeleken met dit ambt in nederland!
Na een avondje bij H&T vergezeld van veel wijn en errug lekker eten (T. you're the best) werden we wat laat en duf wakker en T&K zouden eens bij ons komen kijken. Op dezelfde tijd een afspraak bij de bank om ons huis te verzekeren voor de overdracht (verplichting hier), dus verkeerd gepland..... Maar voor alles is een oplossing en het hoofd koel houden is vandaag makkelijk gezien het flink is afgekoeld door wolkenvelden en een nacht vol regen :-)
Ook het verrkijgen van een complete verzekering (WA, inboelel, glas, opstal, rechtsbijstand, enzenz) is een fluitje van een paar centen en alles bij elkaar veel goedkoper als in nederland.
De burocratie valt tot nu toe erg mee.
Het is moeilijk om morgen weer te vertrekken, het liefst blijven we hier, maar helaas.
Het huis wat aan kant brengen, de auto inpakken en vanavond voor de laatste x genieten van het geritsel, de uilen en de sterrenpracht. snif........

1 opmerking:

  1. Je verhalen lezen als een spannende thriller, zit op het puntje van m'n stoel en kan bijna niet wachten tot de vlgd. bladzijde.
    Je doet dat heel leuk Martine. Ben trots op je. ma.

    BeantwoordenVerwijderen