maandag 15 september 2008

over rommelen gesproken


De buis-kachel van Piet, geniaal idee voor FR. hergebruik van materiaal en effectieve warmte voor buiten. Dit exemplaar staat op een ijzeren terras (oude bakplaten, jaja, het kan echt). wij willen graag een houtgestookte hottub maken aldaar, misschien is het kachelidee van dit voorbeeld zo slecht nog niet.Marc knipt de hagen op stelten...... alsof hij ermee geboren is, alleen heuvel op en af is wat lastig bij het niet kunnen gebruiken van hiel en tenen.

Steeds meer zien we mensen die net zo goed rommelen kunnen als wij. Een verademing.
(( Alf! dank voor alle inspiratie en 'vibes to roots'. ))
Het leverd veel ideeen op en een geruststelling niet opnieuw het wiel uit te hoeven vinden.
De overdacht is 24 september, we gaan zondag de 20ste weer voor 3 weken om daar weer veel te genieten, te werken, te bezinnen en te regelen.
ADSL verkrijgen is een hele zware opdracht..... de typisch franse manier blijft verbazingwekkend traag en het voelt als vriendjespolitiek. Dat is overal wel zo, maar de fransen doen dit openlijk zonder gene.

Verder komt ons veel goeds toe; zaden, ideeen, metselgereedschap (ow wauw) en een verschrikkelijk mooie lamp die ik direct na het zandstralen op zou willen hangen.
We hebben geen idee wat C. uit het huis heeft gehaald.
(zou die fijne spartaanse lange tafel met de banken er nog zijn? de potten en pannen?
beddengoed? en de schuur....) het leek ons onmogelijk om ieder schroefje, doekje, wijnglas en andere 'rommel' te verhuizen, maar je weet maar nooit.


We zijn in NL niet zo met Frankrijk bezig. Het werk hier vraagt ons op het hier en nu te concentreren. Anders zou ons leventje hier zeer moeilijk worden, dan is er geen plezier meer in het onderhouden van de tuin en huis. Ik ben heel blij met koor en zwemmen. Verder krijgen we vaak ff bezoek van vrienden of familie. Nu kan dat nog, dus genieten we daar erg van.
We kletsen wel heel vaak over 'daar'. Of we een traktor(tje) naar onze zin kunnen vinden. Over wat we daar allemaal willen en gaan doen. Plannetjes maken. Het leuke is dat we veel van die plannen echt uitvoeren, dus het blijft niet in ons.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten